söndag 27 februari 2011

vad bloggar man om?

Igår pratade jag med min lilla storasyster Mia i telefon.
Vi halkade in på detta med datorer och bloggande.
-Jag skulle ju inte ha något att blogga om, sa hon.....

Jag tänker som så här då...
Mina bloggar är ju verkligen intetsägande och skitboring för andra att läsa, förutom familjen då möjligen.
Det händer inte mycket och handlar mest bara om städ, tvätt, värk och ungar.

Men min syrra, hon har faktiskt mycket att blogga om.
Först och främst skulle hon t.ex kunna göra en bra sida om blommor och trädgård, för är det något hon kan , så är det just det! Jag satt t.ex förra året och letade en larv som satt sig i mina blommor och käkade upp dom och jag letade på nätet med alla de möjliga och omöjliga varianter av sökord...
Men inga resultat..Så jag tänkte att jag ringer syrran. Jag beskrev den lilla larven för henne och fick svar direkt . Sen sökte jag på nätet på larvens namn...(minns inte vad det var) och DÅ hittade jag den!
Hon kan så mycket och med den kunskap hon har så skulle hon kunna fota sina blommor, ohyror m.m. och skriva om det och berätta hur man behandlar o.s.v., för det är ett intresse hos många.
Ja vi hann ju prata om mycket mer som hon skulle kunna skriva om...renoveringar, stickning, m.m. som hon är skitduktig på. Sånt där som ALLA kan göra om man bara får lite vägledning för att ens våga prova.

Och idag har jag tänkt på det här med vilka intressen man har, vad man vill läsa om o.s.v.
Ta t.ex "Kissie"...jag vet inte mycket om henne, läser aldrig hennes bloggar,mer än det man någon gång sett i andras bloggar eller media! Att hon kan få så mycket oförtjänt uppmärksamhet fattar jag inte!??!!
Inte är jag heller intresserad av fitness, bantningar, kärlek/romantik, matlagning, fester, mode, innefolket...ja inget av det där som är "ideal" nu för tiden.

Nää,,jag dras åt heminredning, trädgård, vanligt folk som lever vanliga liv.
För jag struntar högaktningsfullt i om folk är smala, bär dom senaste modekläderna, umgås med "innefolket"och allt sånt där strunt. Jag gillar folk för hur dom ÄR i sättet. Glada, roliga, ärliga människor.
Såna som inte tror sig vara förmer än andra. Som lever helt vanliga liv. Kanske lite boring ,men dom fablar inte iväg i en massa ytligt trams i alla fall. :o) Mat iofs,,kan jag leta upp recept någon gång,,men det är verkligen sällsynt kan jag lova.
Jag är nämligen för lat att idas ta fram recept och "skjuter från höften" istället, om man säger så. Det blir vad jag har i skåpen helt enkelt, det jag kastar i grytor och pannor.

Smaken är som baken , itudelad och tur är ju det. För tänk vad hemskt om det bara fanns såna som Kissie till buds?? Fy faruln vad trist det skulle vara , för såna imponerar inte på mig ett dugg..
Nää...tacka vet jag Babbi, Tina, CW och alla andra "goa tanter" jag har i min lista att läsa! ´
De´ e reko brudar det! ;o) Helt vanliga människor med vanliga "problem", så som värk, klimakteriet, hushållsbestyr, tvätt, ekonomi, husdjur, familj o.s.v.! :o))
Sånt läser jag!!!! För det känns bekant och hemma....

* skriver Kissie,,,för som sagt var,,jag känner inte till andra "innebloggar" ;o) *

3 kommentarer:

cw sa...

åh jag tycker om dig... kramar om dig i luften

Jag har samma inställning som du angående bloggar. Det roliga är ju om man stöter på ngn som känner ungefär likadant som en själv.

Att läsa om varandras vedermödor och även lyckostunder är som balsam för själen. Känner man sig lite nere så är det roligt att se att det finns de som förstår en. Man blir bekräftad på ett sätt ... man känner samhörighet.

Kissie är en sorts seriefigur för mig:) och jag kommer nog aldrig att förstå vad som lockar i dessa bloggar som mest handlar om en fantasivärld eller ju "sjukare" de är i skallen så mer intressanta blir de. Det är nog mest unga människor som håller till där.

Jag gillar det vanliga livet... det som vi alla befinner oss i och som påminner om att åka i en berg och dalbana:)
Kramen damen

♥ Babbi sa...

Hälsa syrran att det finns ALLTID minst 1 person som vill läsa. För så är det...alltid är det någons intresse man väcker även om det är aldrig så mycket vardag i det man skriver om...om inte annat så för att man känner igen sig kanske. Sen kan man ju också ha inställningen att man skriver för sitt eget nöjes skull och om sen nån vill läsa så är det en bonus. Hälsa att jag gärna tittar in och hälsar på och säkert fler med mig.
Jag tänkte lika som hon innan jag började..och i början var det segt, både med läsare och att skriva...numera kan jag inte tänka mig att vara utan det. Och så träffar man många härliga människor på nätet också. :) Kramen..

Paula sa...

jag skulle bli skitglad om syrran ville starta en blogg! alltid har man nåt att berätta

Att Kissie är så "populär" beror ju på att det är så många som älskar att hata henne. De enda som gillar henne är ju hennes kompisar å nåra 11-åringar...synd om tjejen egentligen