måndag 20 juni 2011

liten uppdatering av...ingenting egentligen..

God Morgon Måndag och nya veckan.

Här var det inte skrivet på länge och det beror på att jag inte haft så mycket att skriva om.... Jag har inte gjort så mycket under helgen, mer än slappat och småpolimasat runt.

Tog sen sovmorgon igår t.ex och var inte uppe förrän 7:15 !!!! WOW!!!
Men idag så var jag uppe före 06:00 igen.

Rätt skönt nu , för det regnar äntligen på våra torra gräsmattor.
Solen har ju gassat mer el mindre oavbrutet i flera veckor, bortsett nån liten skvätt som kom för en dryg vecka sen. Så det är redigt torrt i backen.

Bara det nu inte blir regn i flera veckor.....

Jag har städ på schemat idag, med renbäddning o.s.v. Hemmet är i skriande behov av det.

Dammen har faktiskt fått lite växter, men mer ska det bli. Och det är några fiskar där, som Jenny och Jonas fiskade upp igår och slängde i dammen , när dom kom hem. Små aborre & mört, fast man ser dom inte , för vattnet är rätt grumligt nu, innan det "lägger sig", efter man lagt ner växterna. Läste även på vattenliv.se att det ska vara ca: en tredjedel med växter i dammen , för att det ska hållas rent och fräscht, samt att växterna suger upp,,natriumnånting och det var jättebra,,,,på nåt sätt, som jag redan glömt.
Det är så roligt , för det kommer massor med småfåglar och en och annan stare, som badar och rengör sig i själva "forsen" i dammen...så det är inte bara vi som njuter av den :o)
Den används på riktigt av pippina!

Jaja..över till nåt annat....Vi åkte en sväng igår till Robin i stan och lämnade lite pengar så han har till förnödenheter. Resten ska jag sätta in på hans konto idag.

Mmmm...det får vara allt av ointressant vetande , för idag.
Återkommer med mera trams senare. ;o)

2 kommentarer:

Anonym sa...

ja, det är roligt att se när fåglarna tvättar sej, de är så söta =)
det gjorde de i våran pool oxå, fast det var inte så lätt, den var ju så djup, men de stod på kanten å hoppade ned å flaxade jättemycket med vingarna så de bara doppade magen lite å sen upp på kanten igen å tvätta, tvätta =)

Då är det bättre med ett grunt fågelbad, eller en sån där fors som ni har, för de behöver ju nånstans att duscha de oxå
//Paula

cw sa...

Idag regnar det här ute i stugan. Jag vaknade i natt av ett smatter på plåttaket och släppte in katten som var dygnblöt.
Sitter mest och slappar och är lätt uttråkad:))) jag blir lite rastlös emellanåt men i mrg ska jag till stan så jag tänker hålla mig hemma idag.

Din damm är det LIV i:)) kul med fiskarna som simmar runt och sen växterna som ska sköta rengöringen för visst är det så det funkar.
Ha det gott KRAM till dig