fredag 8 juli 2011

riven buske och papegojsnack...


God Morgon .

Här sitter jag efter intag av 3 muggar kaffe och lite surf på nätet. Vädret bjuder på sol igen , som det gjorde mest senaste veckorna och gräset fortsätter att förintas i rasande fart.

Jag skrev här om att jag skulle skura golv och tvätta ....
Men så gjorde jag inte det, utan nåt heeeeeelt annat som inte alls fanns med i mina planer ens nästa... :o/
Sååå, vad gjorde jag då???
Jo, jag kapade ner spireabusken som står närmast garaget ner till roten ( och sågade även lite i tummen , men det talar jag inte om) ,,,stack ner kvarblivande kvistar lite här och där, för att rota om och få nya buskar.
Benke ska spada upp resten av roten och den ska jag sen flytta till baksidan av huset.
Det ska nämligen upp en trearmad , svart lyktstolpe där busken står nu, så man ser nåt mörka höst och vinterkvällar,
när man går på gården.
Funderar även på att flytta på humlen som växer mot garaget, för det är för lågt för att den ska kunna växa uppåt. Tänkte ev, sätta den också mot huset där bak...
Får se hur det blir med det....!??!

Senare, var vi på stan och lämnade igen mörkläggningsgardinen som vi köpte på Jula och tog målarfärg och rollar för pengarna istället och fick lite tillbaka också.
Så nu kan jag måla trappan i helgen.

Efter det handlade vi lite på IcaMaxi.
Lite mat och nya BH-ar...gott med potatis...!??!?!  :o/  ....eller nåt.

Hemma igen blidde det mos och varm korv till middag och gu så gott det var, med så enkel mat... :o) Jag började vara lite trött på allt grillat och så som varit sista tiden.
Så jag har försökt hitta på allt simpelt som går att göra, för att få tillbaka "gosmaken".

Sen tittade vi in hos Ulrika B...hon som renoverat om lillhuset på "andra sidan gatan".
Hon har sååå himla gulligt överallt att jag blir alldeles lyrisk av att vara där.
Och jag imponeras så av hennes idoghet och kunskaper. :o)
Nu ska hon t.ex gjuta golv nere i sin källare, så hon får dit en tvättmaskin.
Det är ju bara sandgolv där, för det är ju ett gammalt hus, som stått "övergivet" bra länge också...(Användes som "bilkskrotsgård" ett tag.)
Jag ska ta med kameran nån gång och fota där så ni får se....
Hon har inte så där välordnat vackert som en del har utan mer naturligt-bohemiskt-romantiskt-gulligt-hemtrevligt. Svårt att hitta ett ord att beskriva med. :o))
Hon har även sytt och klätt om en gammal "stolfåtölj" , av gamla jeansbyxor och det blev hur läckert som helst....ähh..jag ska ta kort och visa istället....om jag får.. :o)
Och papegjoan Benjamin satt och toksurra hela tiden när vi var där...om nåt som var "på golvet" och ett sarkastikt  "eller hur?!?!" kom utemellanåt, mellan alla "Joooo och Hallåååå.." :o)) Han är helt underbar!

Klockan var redan 20:30 när vi kom hem så det blev en snabbglutta på TV innan det var dags att gå i säng, runt 23 -snåret.

Och nu ska jag ta en påtår till av kaffet innan jag börjar med dagens göromål, som jag även idag har tänkt att tvätta, fast det slutar väl med att jag målar om garaget eller syr en ny soffa.....vad vet jag!??!?! Det är ju ingen ordning på mig alls. :o|

3 kommentarer:

Maya sa...

Du är så flitig att det kryper i min kropp...haha, jag har inte fått tillbaka orken än, men det kommer :)
Passar på att önska trevlig helg!
Kram Maya

Anonym sa...

Håller med Maya...fy så flitig du är :0)
Och vissa blir man avis på vissa människor som har gåvan av att skapa detta ombonade vackra hem, jag tycker aldrig jag får den där varma ombonade känslan.
Kramen/Anita

Anonym sa...

Men OJ vad du grejar. Du glömmer inte bort att ha JAG-dagar va? Dom är viktiga dom. Du vet det finns en berömd vägg man kan gå in i annars om man inte tänker före. Njut nu av sommaren Disa. Kramar OM gör Tina