torsdag 7 juli 2011

Torrt är det....

Såg väderprognosen igår.
Det ska regna runtom i Sverige på sina ställen fram till helgen.
Överallt, men inte här, där det verkligen behövs. Det lilla gröna som är kvar av "gräset" är ogräset, såsom groddblad, hundkex, klöver och annat skit, man inte vill ska överleva.
Gräset har brunnit upp. :o(
Jag försökte vattna på lite sent igår kväll mitt fram i alla fall för att försöka rädda lite av det....men det gjorde nog ingen större skillnad.
Vi behöver rejäla skyfall för att blöta ner till rötter, på både träd och buskar också. För t.om dom börjar ta stryk.

Så över till nåt annat.
Jag börjar fundera på att göra om blomrabatten till en liten "skogsdunge", med silvergran och mer thuijor, samt ormbunkar och andra såna växter.
Sen lägga ut mer stenar och stockar och plantera lingon/blåbärsris också.
Benke är som inne på det spåret också och så gör vi blomrabatt nån annanstans. Plats finns ju, så det är inga problem. Vi får väl se hur det blir, men jag är verkligen sugen på det, för jag ser en bild framför mig hur det ska vara. Sen köper man sån där trädgårdstroll som får stå inne i "dungen" och plira fram bakom träden :o)  Det skulle bli så gulligt.

Snart är det helg och Benke ska till Piteå på "återförenings fest", där gamla kompisar ska träffas....
Jag ska inte dit eftersom det inte finns några "gamla vänner" där till mig...känner ingen av dom.
Så jag blir hemma och passar på att måla klart trappan upp istället, för det är ju bara grundfärg ännu på stegen....ett drygt år senare snart :o))    Man ska int stressa....
Lite annat plick och plock blir det också...fixa till bordskivan jag målade svart, med luddet från rollen fastnade på t.ex. Stolarna i köket ska också få sig en omgång till av färg. De e mycke nu.
Får väl se hur myket jag orkar och hinner. Jenny ska kanske hjälpa mig.....om hon hinner och kan.
Isåfall går det ju fortare....men annars får det ta sin tid.

Idag ska jag ta och tvätta lite och städa inne...skura golven som är såååå skitiga igen efter jag gyttjat runt i dammen. Men innan jag gör nåt alls, så blir det mera kaffe.

Ha en fin dag Alla!

Inga kommentarer: