tisdag 23 augusti 2011

"jag är inte bara rätt så dum, jag är lite korkad också..!


Jag vet inte riktigt var jag ska börja men,,,

Härom dagen fick jag höra att en ganska nära stående till mig, skulle ha genomgått någon slags undersökning, vilken hade visat att den personen var "några år efter i både utveckling och mognad".

Jag då, som gärna vill veta sanningen om saker och ting , frågade en som står personen ännu närmare om denne hört något om något sådant test, för jag tyckte det lät märkligt , då jag aldrig själv upplevt personen vara "efter".
Och för mig blir "några år efter i utveckling och mognad" = efterbliven, för det är man ju, om man är några år efter.
"Några" är ju minst 2- 3, vilket gör rätt stor skillnad.

I alla fall, så visade det sig att det enda "test" personen geonomgått, var ett möte på skolan vid 11 års ålder, som visat att denne låg efter i skolarbete, p.g.a av flytt och ev, skulle få gå om en klass..och DET är STOR skillnad för mig. Och inte heller helt ovanligt att barn som flyttar långväga/ är ofta sjuka, tappar i skolarbete. Det gjorde min äldre syrra också, när vi flyttade från Västerås till Luleå, eftersom hon inte fick sina nya böcker i tid. Min dotter likadant , då hon ofta hade halsfluss som mindre och var hemma mycket i perioder.

Hur som haver, så ringde jag upp personen som påstod att hon hört om detta och förklarade saken
och att det är stor skillnad på att ligga efter i skolarbete, mot för att vara några år efter i mognad och utveckling.
Men denne menade likafaullt att det var några år efter, då "denne som genomgått testet" umgicks med yngre personer....?!?!?!?! "-Det säger ju sig självt" menade den och fast ställde därmed deras egen diagnos!

Jag har gått och funderat runt det här och kan bara konstatera att:
Jämför jag personerna som påstår saken, med den dom påstår saker om, så är min slutsats att,
den som "ligger några år efter" är betydligt mer mogen och med i utveckling, än dom andra, då denne ser till att betala räkningar i tid, ser till att ha mat hemma för hela månaden, sköter sitt barn och ser till att barnet kommer upp i tid för dagis och själv åker iväg till sitt i tid.
Att man sen umgås med yngre kan bero på att gamla vänner inte finns i samma stad och jämnåriga i den stad där personen bor, har "hyss" för sig och därmed tar man avstånd från dom....STORT tecken på mognad och intelligens , enligt mig. Och jag menar.....vid 20 års ålder har man ju PRECIS hunnit kliva in i vuxenvärlden, so give me a fucking break !!!!
När jag var 17-20 var jag också en helt annan person, mot för den jag är idag 27 år senare.
Inte fanken städade jag som jag gör nu, när jag flyttade hemifrån. Jag fattade ju inte ens att mattor inte tvättar sig själv. :o)) Sånt skötte ju min mamma, men med tiden så lär man sig ju.

Tar man sen dom som påstår saken, som lever bland tomtar , troll, änglar , älvor och är självutnämnda medium, som ser spöken hos var och var vannan...tjaaaaa.....Det talar sitt tydliga språk om vem som , om inte är efter, men lever i fablernas värld i alla fall.

Och ser man då till deras ålder som är decennier före den dom talar om.....ja , vad säger man då?!?!?!?
Klarar man som 20 åring att se till att barn kommer iväg i tid, men vid närmare 50 ligger och sover och inte ids kliva upp för att väcka barn..vem är mognast då??!!?? Jag vet inte. Jag är inte läkare som ställer diagnoser på folks mognad och utveckling, men jag tänker nog som majoriteten av svenska folket.

Sist men inte minst....Ålder har inget att göra med att man vågar vara sig själv och vara tramsig, bli kär o.s.v.
Sätter man gränser på sånt, då har man väldigt stora problem med sig själv, tror jag.
Ja,,eller så är jag också waaaaaaayyy behind i både mognad och utveckling då, för jag vågar vara barnslig, skämta rått och bete mig, fastän jag klarat av att ta hand om 2 barn, få dom att bli hyfsat goda medorgare och ta ansvar. Jag super t.om till,,,väldigt sällan iofs, men det händer, fastän jag är 47.
Jag betalar räkningar i tid, sköter hem, matlagning , städning o.s.v. som man gör när man är mogen.
Jag låg efter i skolan massor p.g.a skolk. Men jag är normal intelligent ändå, för det jag inte iddes lära mig i skolan, har jag lärt mig på egen hand, senare.

Ja, det är bara min åsikt och som jag tänker och jag känner bara att jag måste få ur mig det här, då jag vill ta upp rätten för den det påstås saker om, men inte har ett sådant umgänge där "prat" sprids...så jag gör det här.

Nu , mera kaffe.

2 kommentarer:

♥ Babbi sa...

Alltså...jag ifrågasätter nog VEM av de två som är efter i utvecklingen. Den som påstod det där kanske skulle göra ett test själv? Sånt där "skitsnack" kan skada oerhört mycket. Hoppas att hon som det "ljögs" om inte får höra vad den där personen påstod :( Vojne vojne såna problem en del har...istället för att skaffa sig själv ett liv är man helt fokuserad på andras.

yrsel65 sa...

Jag läser alltid din blogg men brukar inte kommentera Men det här gör mig riktigt arg
Det finns absolut inte fog någonstans för att man är
Efter i ett skolarbete och efter i sin utveckling är ju helt skilda saker
Man blir arg och ledsen när man ett helt liv arbetat som Pedagog åt barn med svårigheter
Tack Disa