söndag 4 september 2011

Nu delar vi lika....

Läste i Aftonbladet en artikel om detta med hushålls arbete igen.
Nu delar vi nästan lika i hemmet.

Jag skulle vilja påstå att detta med underhållsarbete skulle vara mindre psykiskt pressande eller ge mindre depressioner, är rena löjan.
Tittar man t.ex på Arga Snickaren, så verkar männen i 9 fall av 10 , må väldigt dåligt över den arbetsbördan, dom har axlat och kvinnorna gnäller mest bara över att inget blir gjort.
Sen visar det sig också att i 9 fall av 10, har kvinnorna inte ens försökt hjälpa till, eller ta eget ansvar/initiativ,
FÖRE Anders äntrar deras hem!!!

Och sen detta med underhåll....Där ingår ju också bilen. Hur många kvinnor skiftar däck, byter olja, filter m.m, som också måste göras för att hålla bilen i trim. Och dom som har egna fastigheter.
Rensa avlopp, takrännor, rensa pannor, bära/hugga ved, byta säkringar m.m. m.m.?
Nä, då säger dom oftast att..-Jamen , jag kan inte sånt där. Och jag undrar varenda gång...och ändå påstår du/ni att du gör mer ?!?!?! För kvinnor jobbar oftast inte ens heltid, som majoriteten av männen gör.

Och sen som dasspappret på en skithög, läser man också att IKEA har ett "mansavlastnings rum",
där han får sitta medans hon handlar ?!?!?
Kan ju vara ett tänkbart alternativ att göra på byggaffärer bilfirmor m.m då.
Ett kvinnoavlastningsrum, där kvinnorna kan sitta och passa barnen och sticka med syjuntan, medans gubben handlar i godan ro. Knappt nå förnedrande , tycker jag.

Jojo...nog är det jämlikt alltid.. *suck*

1 kommentar:

Anonym sa...

ja, det var väl enda gången jag höll med feministen Gudrun Schyman när hon sa att det vi sysslar med är "vård av frisk man i hemmet"

jag tycker att man ska hjälpas åt med allt det som man nyttjar å har glädje av gemensamt...det är en självklar sak för mej