tisdag 22 november 2011

jul, eller inte jul,,,det är frågan

lånad vintage bild

Morron där ute.

Inatt har jag sovit som vanligt , för jag fick inte så ont i höften. Men jag vaknade nån gång mitt i natten av att jag vänt mig på rygg och hade värkt fast.
Så det var ett himla bökande och stökande, innan jag tog mig i rätt ställning igen. Jag somnade om i alla fall och har sovit rätt hyfsat hela natten.

Däremot är den här förkylningen väldigt enerverande.
För den kom ju tillbaka med hostan och allt.
Dock ingen feber och så, men i alla fall.

Igår då...
Jo, jag fick ju dammsugat , hela nedre våningen med lite vånda och besvär. Åtminstone det värsta.
Och köksgardinerna lyckades jag få ner från fönstren.
Men sen blev det inget med, för då var det dags för gubben att komma hem och middag skulle lagas.

Jag slet fram några frysta prins korvar och stekte upp, för dom låg överst i frysen och jag kunde nå dom, med makaroner till, som jag kokade förstås. För det steker jag aldrig. Här kan man inte räkna med några gala middagar, när kocken går som en halt höna. Jag tror banne mig att halta hönor går bättre än mig.
Inte för att jag haltar heller. Nej , jag har någon konstig stil, där jag liksom vrider vänster sidan lite snett åt vänster, sen så lutar jag lite lätt vänster benet, skyndar mig att "lyfta/hoppa" högra kropps halvan för att snabbt få fram höger benet att stödja på igen. Så man kan kalla det "vänterhalvframkasthaltningmedhopp"...
eller nåt ?!?! Jag ser nog inte klok ut , vad det än kallas.

Och inte är det bättre idag , som jag hoppades att det skulle vara.
Får se om jag får fram nåt julpynt innan första advent. Får jag inte det, då struntar jag i det, för då är det ingen ide´ tycker jag, eftersom det är väl det enda jag håller fast som tradition nu , med julen...att det ska stå framme 1:a advent! Börja plocka fram senare är bortkastat jobb, för då ska det snart ner igen. Julen är kort nog att stöka fram så mycket för.

Ja sen är det väl som vanligt med allt annat.
Inga nyheter, eller så.
Bara mer nytt kaffe.

Ses!

2 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Godmorgon Disa!
Skönt att sömnen varit ok, men tråkigt att du ska ha värk...

Här ska det bakas bullar idag. Ska bara gå en lite blogg promenad först :)
Ha en fin dag!
Kram

Night Lady sa...

Hej Disa..
Håller fullständigt med dig julpyntet ska fram till första advent..Men jag känner mig inte riktigt allert ännu imorgon blir det min sista dag med antibiotika så jag är inte riktigt mitt vanliga ännu..Hoppas du snart blir bättre både i höft och med förkylning går en på nerverna att må dåligt länge..Kram på dig Night Lady