lördag 7 januari 2012

det är ju inte som i Afrika ...

kopierat

Ett par moderata riksdagsledamöter gjorde nyligen studiebesök hos Riksförbundet för hjälp åt narkotika- och läkemedelsberoende, RFHL. På förbundets hemsida berättas det om mötet:


Så kliver de på. Det är Isabella Jernbeck och Mats Gerdau från socialutskottet och så en politisk sekreterare. Jag börjar med att berätta att det finns en klar överrepresentation av fattiga människor bland de som fastnar i ett tungt beroende och hinner säkert hålla på i två och en halv sekund innan Isabella bryter in.

”Fattigdom förknippar jag med Afrika”.

”Har du prövat hur det är att leva på socialbidrag under lång tid? Har du prövat att gå runt på 5–6 000 kr i månaden?” frågar jag.

”Ja men herregud', säger Isabella, ’på de inkomstnivåerna är det ju ingen som ligger under någon längre tid.”

”Jag har en bild av att våra medlemmar går på socialbidrag år efter år. Och att inkomstnivåerna inte blir högre när de får ett sjukbidrag eller pensioneras.” säger jag.

”Det finns inga fattiga människor i Sverige tycker jag”, avslutar Isabella.


Isabella Jernbeck.  riksdagsledamot (M)

notis
*Fattigdomen har ökat från 8,5 % till 14, 7 % sedan (M) tillträdde.*

2 kommentarer:

Marianne sa...

Hon är en klockren illustration av hur/varför det ser ut som det gör...Än en gång får man bekräftat att de lever på en helt annan planet!? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta så jag sliter mitt hår!Gillar verkligen att du tar in detta i din blogg,kram!

anise sa...

ALLA POLITIKER skulle få byta liv med en "vanlig" människa i en månad så fickk dom kanske lite inblick i hur det ser ut i VERKLIGHETENS SVERIGE..
Kram