tisdag 13 mars 2012

sängar, mat och annat pladder.


Tisdag idag och jag har ringt och grattat min mamma..hon är bara lite "tondöv" för hon tyckte inte det var den vackraste sång hon någosin hört på hela den här morgonen ;o)
Jag som tog i från tårna och sjöng så "vackert" jag bara kan! "Jåhåhååå må hon leeeeevaaaa" skrålade jag för fulla muggar i luren och hon bara skrattade åt mig :o/...*får nog öva lite mer*

Igår hade jag en ....vad ska man kalla det....
rännig dag!?!? Fick jaga soptunnan bland alla andra som hade streetrace här i våra kvarter.
Det blåste så hemskt fastän det annars var soligt och fint väder. Jag som försökte ta det lugnt.
Nåja..lite motion har väl ingen dött av, men snorhalkan som råder kan ju ta livet av en.
Jag var nog som Bambi på isen där jag struttade fram..ibland med soptunna bakom mig..ibland utan då jag "rusade" för att hämta den.

När gubben kom hem....fick han ta in den på gården igen, efter att jag nyss varit en sväng ...och han lade ner den på backen till slut.
Då blev den kvar!

När middagen lagades, så frågade gubben...-Vad blir det för nåt?
-Ingen aning , sa jag.
-Men vad lagar du?? Du har ju en massa framme!??!
-Ja nåt blir det, men jag har ingen aning om vad, för jag har aldrig gjort det här förr, svarade jag och fortsatte kasta i kryddor från en höft och det var en salig blandning av all delar.
Jag rörde ihop en...?!?!...röra av mjölk, ketchup, smör och maizena mjöl och kryddade med Curry, Ingefära, Svartpeppar, Vitpeppar, Chilipeppar(färska hela), Pastakrydda, Paprikakrydda och Salt förstås.
Under tiden fräste jag upp köttfärs. Hivade sen i ugnsfastform, med lasagneplattor och varvade med lök också. In i ugnen på 250 gr i 25 minuter och sen på med riven ost och in i ugn igen tills den smalt.
SKITGOTT blev det! Jag gillar när jag överraskar med mat jag aldrig hört talas om :od.

Över till annat.
Gubben har fått för sig att vi ska köpa ny säng nu, så det blir nog kanske att åka iväg när han slutat jobbet för att kolla in och beställa. Man får passa på när han har spenderar brallorna på ;o))

Ja..det får väl vara alltför nu då.

Önskar er alla en skön dag!

7 kommentarer:

Anonym sa...

lät ju jättemumsigt...men om jag känner Benke rätt så saknade han nog lite ungefära =)

Disa sa...

Joo,,det gör han varenda gång jag kokar tea för jag brukar ha i Ingefära..då undrar han alltid varför jag inte använder Ungefära också :o))

Paula´z Diarie sa...

Jättefin blogg du har :)
Hittade dej via Mita....

Ha en bra dag!

Kram,kram

Joormen sa...

Oh nytt bytt å najsigt värre.. jämarns vad du är duktig! Prov ligg ordentligt nurå då du ska på sängjakt. Man känner sig så ofantligt fånig tycker jag då man ligger och prövar sängar i butiker, stirrandes i taket, man kan ju liksom inte testa ligga på mage och rulla runt runt som man gör hemma ELLER KAN MAN DET? jag måste ju göra fel helt enkelt klart man kan. Lycka till

Paula´z Diarie sa...

Jag har länkat dej till min läslista:) Hoppas att det går bra ?

Kramen

Britt-Inger sa...

Låter som en spännande maträtt :) Det är alltid lite speciellt när man bara tjoppar i nått o oftast blir det riktigt gott :)
Fick ni tag på någon ny säng ??
Ha en trevlig kväll o halka inte omkull, kramen....

Anonym sa...

Visst är det kul att pröva sej fram lite utan recept. Å gott blev det ju tydligen :-))
Vi köpte nya sängar för några månader sen och det ångar vi inte. Sover mycket bättre nu. Dom vi hade var för mjuka så vi sov dåligt och fick ont i ryggen. Men jag kan hålla med dej om att visst är det dyrt. Men sova bra det är viktigt och ändå viktigare för oss som har värk alltid du. Fundera du en gång till över det där med sängköpet. Ser i bloggen över att du ville strunta i det.
Kram från Tina